Снимка: БТА

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски призна, че е разтревожен от политическата ситуация в България. „Напоследък съм дълбоко загрижен и разтревожен за това, което се случва в България, за тежкия политически момент, пред който сме изправени”, каза Сакскобургготски при представянето на автобиографичната си книга "Една необикновена съдба", съобщи БТА.

Още по темата
Бившият премиер обясни и че най-голямата му радост в края на живота му би била в най-скоро време да се каже, че българите са способни и достойни партньори на Европа и света.

Трябва да загърбим синдрома "Вуте", да погледнем по един положителен начин и всички да осъзнаем, че България има огромен  потенциал, народът го има, каза още създателят на НДСВ.

Сакскобургготски обясни, че автобиографията му няма претенции за мемоари или разточителни спомени, а е по-скоро преглед на един живот, за смисъла на този живот. „Поради факта, че съм затворен, много пъти съм бил заобикалян от митове и идеи, които са ми приписвали. „Постарах се да напиша, не за личната ми слава, напротив - правя го от първо лице,  за нашата история, за един период, който е бил заличаван или пренебрегван по различни причини”, каза още бившия премиер.

Книгата му беше представена от бившия депутат Станимир Илчев и акад. Георги  Марков, които акцентираха върху житейски, исторически и  емоционални моменти в книгата.

Сред гостите на премиерата бяха вицепрезидентът Маргарита  Попова, служебният премиер Георги Близнашки, бивши председатели  на парламента, бивши министри, политици, интелектуалци и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase