Снимка: архив Булфото

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев гласува в подкрепа на Комисията на Жан-Клод Юнкер при вота в Европейския парламент. Днес съставът на новата ЕК беше одобрен от евродепутатите.

Още по темата

"Днес ще подкрепя Комисията на Юнкер, защото такъв трябва да е демократичният подход. Това е важен политически договор с европейските граждани“, каза Станишев в словото си пред Европарламента преди гласуването.

Той обясни, че новият председател на ЕК е получил подкрепата на левицата след като е дал ясна заявка за промяна в приоритетите. „Основната линия на тази промяна е планът му за 300 милиарда инвестиции в нови работни места, конкурентоспособност и растеж“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев обяви и че подкрепяйки Комисията, ПЕС застава и зад комисарите-социалисти. Той ги похвали, че са показали високо ниво на експертност и ангажираност по време на изслушванията.

„Балансът в Комисията беше подобрен в хода на преговорите. Благодарение на усилията на Групата на социалистите и демократите,  имаме по-добро представителство и нито едно важно решение не може да бъде взето без подкрепата на нашето семейство“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев обясни и че подкрепата на левицата е безусловна и че социалистите ще следят за изпълнение на ангажиментите. „И не на последно място ще подкрепя Комисията, защото, ако искаме промяна, трябва да участваме в нея на всеки етап, каза накрая лидерът на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase