Архив: Булфото

Линията на бедност за следващата година ще е 286 лева или с 14% по-висока от настоящата, реши служебният кабинет на редовно заседание.

За изчисляването ѝ ежегодно се използват данните от изследването на бюджетите на домакинствата, провеждано от НСИ, а размерът се определя с цел да се гарантира задоволяване на минималните жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги.

С друго свое решение кабинетът дарява 1500 куб. м дърва  за отопление на пострадалите от наводненията през лятото жители на общините Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново.

Организацията на отчетност и контрол при снабдяването с дърва е възложена на министъра на земеделието и храните и на кметовете на съответните общини.

Земеделският министър трябва да създаде и организация за осигуряване на дърва за горене за нуждите на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово.

Те са необходими за отоплението във фургоните и палатките, ползвани от служителите на МВР при участието им в специализираната полицейска операция по охрана на държавната граница.

Правителството реши да не се изгражда собствен водоизточник на дома за временно настаняване на чужденци в Любимец и със спестените пари да се довърши изграждането на фургонно селище до края на годината.

С него капацитетът на дома ще се увеличи до 400 места, но предвидените 637 хил. лв. за транспорт и монтаж на фургоните, за тяхното електрозахранване, водоснабдяване и канализация не са достатъчни.
 
По тази причина необходимите допълнителни 49 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез вътрешно преразпределение на средствата по дейности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase