Драгомир Стефанов. Снимка: архив, БулФото

Коалиция „България без цензура“ няма сериозни различия с ГЕРБ по целите, посочени от партията на Борисов като приоритетни в 18 точки, обясни Драгомир Стефанов от движение "Гергьовден", който е част от преговорния екип на ББЦ.

Преговорите на коалицията с ГЕРБ предстоят, след като вече се състояха с БСП, ДПС, Реформаторите, а днес са с ПФ.

Още по темата
Според Стефанов различия би могло да има в политиките за постигане на съответните цели. ББЦ също има своите пет приоритетни точки, сред които и създаване на условия за икономически растеж, за да може да бъдат разкрити максимален брой работни места.

„Тази метафора с 1 млн. работни места, която беше превърнато от медиите в акцент на нашата програма, всъщност беше провокация към избирателите да прочетат програмата ни, да видят, че ние нямаме намерение да откриваме работни места, а да създадем условия българският бизнес да създаде тези работни места“, разясни той пред БНР.

По думите му преговорният екип на коалиция "България без цензура" е упълномощен да взема решения от името ѝ, защото всъщност е председателски съвет, упълномощен със споразумението, с което коалицията се е явила на изборите.

Седемте партии във формированието са представяни от четирима представляващи и ако се стигне до коалиционно споразумение, то ще бъде подписано от тях, каза още Драгомир Стефанов. Той отрече да има разцепление в ББЦ.

Според него включването на бившия депутат от ГЕРБ Светлин Танчев в преговорния екип не е провокация, а възможност, тъй като той по-добре познава бившите си колеги. Вчера лидерът на ГЕРБ остро възрази срещу участието на ексминистъра Трайчо Трайков в тях от страна на РБ, което според Борисов "торпилирало" разговорите от самото начало.

Попитан дали от коалиция ББЦ виждат съвместна работа с РБ, които обаче ги изключиха, той посъветва Реформаторите да не бързат да търсят разделителни линии.

Да погледнат малко по-отговорно, а не като хора, които току-що са се добрали до властта и отново се опитват да се възползват от нея, посъветва ги той.

Стефанов обаче изтъкна, че в седемте формации, съставляващи коалиция ББЦ, няма хора, които са били във властта. Въпросът „Кой“ не е към нас и не ние трябва да отговаряме на него, категоричен е председателят на движение „Гергьовден“.

Той изрази увереност и че не е имало среща между лидера на коалицията Николай Бареков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя след изборите.

Неприязънта му (на Николай Бареков – бел. ред.), меко казано, към г-н Борисов е толкова голяма, че едва ли са се срещали, а мисля, че и обратното също важи, аргументира се Драгомир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase