Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase