Вежди Рашидов. Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов носи отговорност, след като има най-много депутати след предсрочния вот на 5 октомври и е длъжен да състави правителство, защото нови избори ще са пагубни за държавата, смята Вежди Рашидов, министър на културата в предишното управление на ГЕРБ.

Още по темата
Според него партиите са добре, защото разполагат с държавни субсидии, но хората живеят зле "с по 180 лева пенсия".

„Заради това му казвам, че трябва да направи мандат и ако трябва, да се споразумява и с Дявола“, заяви Рашидов по Нова телевизия и добави, че „дяволи има колкото искаш“.
 
„Отиването на едни избори е самоубийствен акт, Бойко носи отговорност за българския народ, няма време за експеримент, управлението е градеж, да седнеш, да подреждаш“, посочи още той.

Вежди Рашидов обаче остро разкритикува поведението на Реформаторския блок, въпреки че засега обединението изглежда най-сигурният партньор на ГЕРБ.

„Реформаторският блок поставя едни уникални условия. Реформаторите са една детска градина - на ти куклите, дай си ми парцалките. Като стане министър някой от тях, какво ще прави? Не са от позицията на хората, които ще поставят условия. Не може да си объркан, когато искаш да влезеш в политиката. Техни хора участваха в управлението на Орешарски”, обвини той.

Според него ситуацията е зле във всички министерства след кабинета на Пламен Орешарски. В същото време той заяви, че "Борисов ни е юркал неговите министри като кучета да работим“.

„Ако той управлява, ще си носи отговорността, ако той ме покани за министър, и аз ще си нося отговорността“, увери Радишов, но и се оплака, че "министерството е обезглавено, какво да оглавя - като конникът без глава да седна на един стол“.

Относно ситуацията с поставената под особен надзор КТБ Рашидов, който е един от вложителите с най-много средства, коментира, че става въпрос за класическа криминална схема за крадене на пари.

"Медиите създадоха един миш-маш от говоренето на КТБ. Непрекъснато се хленчеше. Държавата е абдикирала в един кардинален случай, а Иван Искров безотговорно мълчи като комунист пред разстрел”, заяви още Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase