Мая Манолова. Снимка: БТА

Малко вероятно е да управляваме заедно с ГЕРБ и аз няма да налагам такова решение на хората, които ни подкрепят, обяви Мая Манолова от БСП в интервю пред Нова телевизия.

"Ако се стигне дотам, че се очаква подкрепа от БСП за някакво управление, това решение трябва да се вземе след вътрешнопартийно допитване. Такова важно и тежко решение не може да се взима от тесен кръг от ръководството на партията. Изглежда ми малко вероятно да управляваме заедно с ГЕРБ и няма да налагам подобно решение на хората, които ни подкрепят", заяви Манолова пред Диана Найденова.

Още по темата

"Червената" депутатка бе категорична, че БСП няма да отстъпи от ангажиментите си за повишаване на доходите на хората и ще го посочи при преговорите с ГЕРБ. Манолова обаче отново повтори своята теза, че за България би било фатално да се завърти спиралата "избори след избори".

"Ще бъдем конструктивни на преговорите. Очевидно хората са дали възможност на ГЕРБ да съставят правителство", отчете Манолова.

Тя коментира и загубата на социалистите на парламентарните избори. "Докато си мислехме, че повишавайки доходите и размразявайки бизнеса правим достатъчно неща, се оказа, че сме загубили нещо което е по-важно – моралния си облик, доверието. Това партньорство с ДПС при неясни правила, на тъмно, срина нашия морален облик пред хората. Казвам го с болка!“, заяви Манолова.

Според нея ДПС винаги са поставяли на първо място своя тясно партиен интерес. "Включително и на моменти без да държат сметка на публичния отзвук на техните действия", заяви Манолова в коментар на протестите в родния й град Кюстендил срещу избора на Александър Методиев – Бат Сали, за депутат от региона.

Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев-Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил, посочи още Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase