Снимка: ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с вложители в КТБ и заедно се обединиха около конкретни стъпки по казуса. Заедно с Борисов на разговорите с вложителите в централата на ГЕРБ присъстваха и експерти на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Още по темата
Двете страни са се обединили около 4 конкретни точки по темата. Според първата и вложителите, и ГЕРБ продължават да настояват за оттеглянето на управителя на БНБ Иван Искров, защото все още не е изработена пътна карта за оздравяването на КТБ. Искането е Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото Народно събрание.

Второто нещо, около което се обединяват вложителите и ръководството на ГЕРБ е, че в следващия парламент ще предприемат всички законодателни мерки, които да помогнат за оздравяването на банката. Затова ще се търси синхрон с останалите парламентарно представени партии.

Трето искане е всички държавни институции да гарантират, че до окончателното решение за КТБ ще гарантират, че няма да се допускат злоупотреби с активите на банката. Четвъртото, за което двете страни настояват, е виновните за състоянието на КТБ, след необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да понесат своята отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase