Снимка: архив Булфото

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски обяви, че не иска името му да се използва от Цветан Василев за оправдание да избегне срещата с прокуратурата. Пеевски излезе с писмо до медиите, в което коментира думи на адвокатите на собственика на КТБ.

„Във връзка с новотиражираните в последните дни твърдения на Цветан Василев и неговите адвокати, свързващи ме по някакъв начин с евентуални заплахи срещу живота и здравето на лицето Василев и неговото семейство, заявявам категорично, че подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие”, пише в писмото.

Още по темата
В него бившият депутат и кандидат за нов мандат набляга на това, че няма никакви отношения с шефа на КТБ. „И не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по-малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си с  българските съд и прокуратура“, се казва още в писмото.

Пеевски изразява и учудване от факта, че издирвано от Интерпол лице, с повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление, поставя на прокуратурата условия за завръщането си в България. В писмото си той припомня, че вече бяха извършени проверки на предишни твърдения на Цветан Василев за заплахи от страна на Пеевски. Той допълва, че образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, „поради пълната им несъстоятелност“.

„Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от него не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката", смята бившият депутат. Пеевски припомня, че и той, и семейството му нямат необслужвани кредити в КТБ. „Нека тези, които твърдят за наличието на огромни мои кредитни задължения, да докажат това – или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема”, се казва още в писмото на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase