Бойко Борисов. Снимка: БТА

ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

По думите на Борисов управляващите през последната година и половина са направили "толкова много беди, че няма никакъв оптимизъм в момента". "Искаме да подпомогнем земеделието, защото то е наш приоритет, но дефицитът на бюджета е 4%. В енергетиката дупката е над 4 млрд. лева. Въпросът вече е дали изобщо ще можем да стабилизираме страната", посочи Борисов.

Той увери зърнопроизводителите, че целта на ГЕРБ е балансирана подкрепа в земеделието.

“Много важно е да гласуваме на 5 октомври, за да не определи случайността следващото управление”, призова от своя страна заместникът на Борисов – Цветан Цветанов, който посети Благоевград.

"Новият финансов програмен период осигурява за България 32 млрд. лв. солидарност от Европейския съюз, но споразумението не бе подписано от кабинета "Орешарски" и заради това 2014 г. и 2015 г. се очертават като нулеви години", заяви Цветанов. Той добави, че ГЕРБ отчита грешките си в предишния мандат и ще работи за по-високи доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase