Кристиян Коев. Снимка: Булфото, архив

Музикантът Кристиян Коев, който стана известен покрай февруарските протести срещу правителството на Бойко Борисов, отказа да оглави листа на ДПС.

Още по темата
„Имах предложение от ДПС. Приех с голямо удоволствие, като се надявах, че мога да оправя ангажиментите си с концертите. Но вчера помолих Лютви Местан за среща и обясних, че няма как да поема ангажимента и да ми даде няколко месеца, за да си оправя ангажиментите. Оставам ангажиран с ДПС, но към момента не влизам в листите на партията”, обясни по Нова телевизия музикантът, чийто прякор е Златната флейта.

Той участваше активно в протестите срещу правителството на Бойко Борисов и беше един от организаторите им, а на последните последните парламентарни избори през 2013 г. водеше листата на партия "Средна европейска класа" на бургаския бизнесмен Георги Манев в 23 МИР в София.

Флейтата стана популярен по време на протестите през февруари 2013 година, когато бе арестуван от полицията.

Разгневен от ареста си тогава, Златната флейта се зарече, че ще влезе в политиката.

Кристиян Коев нашумя и с изказването си, че повторната окупация на СУ бе извършена не от Ранобудните студенти, а от "малоумните" такива.

Попитан как така изведнъж припознава ДПС като партията, в която намира само качествени хора, той отговори, че единственият начин да се промени нещо е като тези хора, които имат качества, влизат в различни партии и така могат да правят политика.
 
„В началото на протестите нямах поглед върху политически живот. Бях опитомен гражданин, който протестираше за едни сметки, но арестът ми ме насочи да гледам внимателно към политически живот”, разясни музикантът.
 
По думите му единствената партия, която той е видял и където има някакъв разум и умереност, е ДПС.
 
Според него почетният председател на партията Ахмед Доган е голям политик.

„За съжаление, няма толкова много политици като него”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase