Снимка: Реформаторски блок

Партиите от Реформаторския блок обявиха, че след изборите ще подкрепят правителство, в което ключови позиции не се заемат от хора, които са ги заемали в миналото.

Те излязоха с предизборна платформа с няколко послания и конкретни ангажименти. „За постигане на политическите си цели ние ще се стремим към съставяне на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото“, се казва в декларацията на Реформаторите.

Още по темата
В платформата си партиите от Блока се ангажират да участват в реформаторско дясноцентристко правителство, което да отстрани БСП и ДПС, както и производните им, от управлението.

Реформаторите се заричат да спрат и ксенофобските и национал-популистки формации. „Ангажираме се да приемем стратегия за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването и социалната сфера“, пишат още от Блока.

Сред ангажиментите им са още създаване на благоприятна среда за развитие на бизнеса,  написване на проект за промяна на Конституцията и провеждане на операция „Чисти ръце“. Реформаторите обещават и да предложат създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, както и на други скандални назначения на политици.

Партиите в Блока ще разследват и дейността на КТБ и ще работят за събиране на кредитите на банката. Те се обявяват и за незабавно приемане на Европейски банков надзор и ускорено присъединяване на България в еврозоната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase