Снимка: Булфото, архив

Сериозни лидерски битки между емблематични партийни фигури, бивши министри и парламентарни шефове, се очертава в поне 6 от 31-те избирателни района в страната. Директен сблъсък между такива фигури на предстоящия предсрочен вот ще има на две места в София, както и в Плевен, Благоевград, Стара Загора и Варна, съобщава "Монитор".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще бъде единственият бивш премиер, който ще се бори за депутатско място в 43-тото НС, ще мери сили в лидерски сблъсък с новия соцлидер Михаил Миков в 25 МИР в София. По всяка вероятност срещу двамата ще се изправи и бившият еврокомисар и лидер на ДБГ Меглена Кунева, която ще води листата на Реформаторския блок.

В друг МИР в столицата – 24-ти, ще се сблъскат двама ексминистри – на транспорта в правителството на ГЕРБ Ивайло Московски и на културата в правителството на Сергей Станишев – Стефан Данаилов.

Според вестника в Плевен се очертава един срещу друг да се изправят шефът на 41-вото НС Цецка Цачева и финансист номер 1 в кабинета „Виденов” Румен Гечев. В Благоевград нещата все още са на кантар, но твърде вероятно и тук да има сблъсък на бивши министри. Очаква се ГЕРБ да издигне в района зам.-председателя си Цветан Цветанов, който ръководеше МВР при на управлението на Борисов, а срещу него най-вероятно БСП все пак ще пусне външния министър от кабинета "Орешарски“ Кристиан Вигенин.

В Стара Загора най-вероятно ще се сблъскат ексенергийният министър Драгомир Стойнев и строителната министърка от правителството „Борисов“ Лиляна Павлова. Вероятно отново Павлова ще мери сили във Варна с ексминистъра на отбраната от БСП Ангел Найденов. Листата на Реформаторския блок в морската столица пък ще оглави председателят на ДСБ Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase