Николина Чакърдъкова и Георги Първанов. Снимка: БТА

Народната певица Николина Чакърдъкова ще е на първо място в листата с кандидати за депутати на АБВ в благоевградски регион.

Още по темата
„За мен тя е символ на съвременния български патриотизъм”, обяви при представянето на водачите на листите лидерът на политическата сила Георги Първанов.

Самият той не е в нито една листа, защото по думите му  "не приляга на един държавен глава да заема такива постове", но обеща, че ще е силно ангажиран политически, без да се обвързва с конкретни постове.

Няколко души ще водят по две листи. Това са Ивайло Калфин, който е нареден на първо място в София и Варна, Борислав Борисов - също в софийски избирателен район, но и в Пловдив, ген. Михо Михов - в Бургас и Ямбол.

За Кирил Цочев, който ще води листата на АБВ в Ловеч, Първанов припомни, че е бил министър и е „човек, изкушен в проблемите на управлението на икономиката, енергетиката, международен консултант в сферата на финансите“.

Пламен Тонов ще е водач на листата в Разград. Според Първанов  той е добър мениджър, човек, който  се е доказал в сферата на икономиката.

„Това е листа, в която има и доказани управленци, политици, доказали своята почтеност и професионализъм, но и хора, които сега се докосват до политиката”, обяви лидерът на АБВ.

Той коментира, че партията му е първата, която обявява водачите си.

„По-важното е, че сме с две обиколки, когато става дума за идеите. АБВ е единствената формация, която е обявила проекта на своята предизборна платформа”, допълни Първанов.

Той посочи, че от АБВ провеждат допитване, свързано с идеите на партията за възраждане на държавността и досега са получили 47 000 отговора.

Най-висока подкрепа сред анкетираните срещат предложенията, свързани с регулирането на въпроса за финансиране на политическите партии.

След това се нарежда визията на АБВ за реформа в съдебна система, както и идея за независима агенция за борба с корупцията.

На следващо място са смесената избирателна система и идеята за референдум за нова Конституция, включително и смяната на парламентарна с президентска република.

„Никой досега не е заявил политика по отношение на доходите, в това число въвеждане на минимално заплащане на труда по 4 лв. на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи. Предложенията са оформени от една система, защото виждам как Бойко Борисов на час по лъжичка подхвърля по една идея – закриване на малките общини, ново административно-териториално устройство. При нас има идеи за такава промяна, но са разгърнати като цялостна визия”, каза още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase