Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

На консултации с президента от ГЕРБ не са предлагали свои кандидатури за служебен премиер или министри във временния кабинет, който предстои да подготви страната за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър и заместник на Бойко Борисов в партията Цветан Цветанов.

Той обаче, както и формацията, която представлява, одобрявали идеята преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки да оглави служебното правителство, каквато вероятност се коментира.

Още по темата
Цветанов пък определи експерта като „активен, с ясно изразена гражданска позиция”.

Зам.-председателят на ГЕРБ увери, че парламентарната група на партията в 42-то Народно събрание категорично няма да влиза повече в пленарна зала – нито за вота по актуализацията на парите за НЗОК, нито по този за ремонта на държавния бюджет.

Според него поведението на БСП показва, че социалистите гледат политически на нещата, без да мислят какво оставят след себе си.

"Ние избрахме отговорната позиция, не имиджа. Поведението на БСП и начинът, по който искат да избягат от това, което правеха с ДПС, доведе до позицията да не се влиза повече в парламента”, обясни Цветанов.

По думите му в събота от ГЕРБ ще обявят предизборния си щаб за вота в началото на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase