Ивайло Калфин. Снимка: Булфото, архив

АБВ отива сама на изборите, но след тях не изключва разговори по общи теми и с други партии, в това число и БСП, обяви зам.-председателят на партията Ивайло Калфин по БНТ.

Още по темата
Според него, за да се стигне до диалог и до евентуална съвместна работа на АБВ и БСП в бъдеще, първо трябва да има видима промяна в Столетницата.

Той смята, че трябва да се даде известен срок на новия лидер на БСП Михаил Миков.

Калфин се надява на тази позиция Миков да преосмисли посоката и пътя на БСП и коментира грешките в левицата под управлението на досегашния й председател.

По думите му АБВ в голяма степен се е създала и заради водената от Сергей Станишев политика.

Според него именно бившият лидер на БСП носи отговорност за разделението вляво.

„Той затвори партията, спря диалога, включително и вътре с хората, които мислят по различен начин, да не говорим за гражданското общество. Спря да изразява интересите на тези хора, които гласуват за БСП, отклонявайки се от предизборните ангажименти, и започна да сключва едни споразумения, къде явни, къде неявни, със съмнителни кръгове. Това нещо няма как да се прости”, обвини Ивайло Калфин.

Според него Станишев полага усилия да запази влиянието си в БСП и за това свидетелства все още председателската му позиция в Коалиция за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase