Снимка, архив Булфото

Новият лидер на БСП вероятно ще бъде избран след балотаж. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на НС на БСП, пише в днешния си брой вестник "Стандарт". Финална лидерска битка може да се състои между министъра на икономиката в оставка Драгомир Стойнев и шефа на парламента Михаил Миков.

Червени функционери прогнозираха и балотаж между Миков и Мая Манолова. Има очаквания и Янаки Стоилов да се окаже в първата двойка. Социалисти преброиха и евентуалните гласове на Корнелия Нинова, която е събрала подкрепа от цялата страна.

Общо 18 червени са номинираните за лидерския пост в БСП. Сред тях е и Ламбо. Напрежението сред претендентите за поста на Сергей Станишев през последните дни даде основание на соцлидера вчера да се обърне към членовете на пленума и да ги призове към "по-спокоен тон и без кампания на гърба на партията".

"Другари, и в понеделник ще се гледаме в очите, с вътрешни боричкания ГЕРБ не се побеждава", казал Станишев на своите. По време на заседанието на "Позитано" 20 имало и обвинения, че кандидати правят опити за "въздействие на делегатите".

Точно по 5 минути ще имат всички кандидати за лидер на БСП да представят своите платформи пред делегатите на 48-мия конгрес. До 12.00 часа в самия конгресен ден в НДК ще може всеки да си прави отвод. Трети може да се оттеглят по време на закритата част на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase