Волен Сидеров, Снимка: БТА

Волен Сидеров очаква „Атака“ да участва в следващия парламент. Той обаче не прогнозира какво ще бъде разпределението на силите, „тъй като атмосферата е изключително замърсена". 

"Аз прогнозирам поредица от политически кризи от типа на италианските, тъй като не виждам стабилност, която да се очертава, така че да има стабилно управление и то на базата на интересите на българското общество“, каза Сидеров на пресконференция в Силистра.

Още по темата
На пресконференцията Волен Сидеров определи водената от правителствата през последните години политика като колониална.

Според Сидеров страната ни губи от членството си в ЕС и в НАТО и "трябва да се проведе референдум дали България да бъде член на тези два съюза". "Отвън ни налагат политика, която е вредна за страната ни", заяви Волен Сидеров.

Той смята, че българските политици трябва да престанат да играят политически хазарт с българите и заяви, че „имаме нужда от държавници, които могат да работят за интереса на България“.

Сидеров посочи, че през следващите месеци ще има много срещи с българските граждани. "Ще бъда сред хората на България, за да им обясня от какво робство трябва да се освободят и който се събуди - събуди, който не успее, да не се сърди след това на живота, който живее", подчерта националистът.

"Българите трябва да избират по идеология, иначе няма да заживеят по-добре", заяви Сидеров. Той подчерта, че ръководената от него партия разчита на ясната си идеологическа програма, която изисква връщането на държавата в икономиката.

Националистът съобщи, че останалите днес в парламента депутати на партията са гласували за оставката на правителството. 

Сидеров и ръководители и дейци на "Атака" днес имат срещи с жители на Алфатар и с. Калипетрово, а довечера ще се срещнат и с граждани на Силистра, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase