Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Лидерите на парламентарно представените политически сили да заявяват, че няма да правят опит за реализиране на какъвто и да е друг мандат в рамките на 42-то Народното събрание, очаква лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той призова и за бързи консултации с държавния глава, след като днес парламентът гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Според Местан решението на премиера да не номинира сега еврокомисар е правилно.

„Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на върховен представител по външната политика на ЕС. Предвид на заявената позиция на министър-председателя Пламен Орешарски, че България подкрепя кaндидатурата на Кристалина Георгиева за тази позиция, аз смятам, че не беше редно този кабинет да вземе каквото и да е друго решение, докато нямаме отговор на въпроса кой ще е върховният представител на ЕС по външна политика", каза той.

По думите на Местан, докато български представител има шанс да заеме тази висока позиция, въпрос на национална отговорност е всички да направим необходимото това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase