Снимка: архив Булфото

Според председателя на Народното събрание Михаил Миков реалистичен вариант е оставката на правителството да бъде разгледана утре. Това обяви той на излизане от парламента тази вечер. Според Миков обаче съществува и вариант оставката да бъде разгледана и на заседанието в петък.

Още по темата
В четвъртък сутринта очаквам всички политически сили да дойдат в парламента и да бъде гледан проектът за решение за оставката на кабинета, каза шефът на парламента, цитиран от Дарик.

Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка минута преди 18 часа тази вечер. Очаква се утре Миков да внесе разглеждането й като точка в дневния ред. За да стане факт това обаче, трябва да има кворум за старт на заседанието.

От ГЕРБ неколкократно вече декларираха, че ще влязат в пленарна зала само за да гласуват оставката на кабинета. От „Атака” също съобщиха, че депутати от партията ще има в пленарна зала и те ще гласуват за оттеглянето на правителството.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че оставката на кабинета е толкова закъсняла, че не може да й се зарадва. Един от шефовете в Реформаторския блок, Радан Кънев, честити на симпатизантите си оставката, но ги предупреди, че предстои много работа. Антон Кутев от БСП похвали Орешарски за свършената работа и обясни, че според него отиващият си кабинет е управлявал в най-тежкото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase