Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев честити на симпатизантите си оставката във Facebook и ги предупреди, че предстои много труд по пътя към реформирането на държавната власт.

Още по темата
„Усещането не е като на 4 февруари 1997. Няма го този патос на победилата революция, нито тази въздишка на облекчение от избегната гражданска война. Вътрешни войски не чакаха днешния ден в повишена бойна готовност...”, написа в профила си той.

Според Кънев липсата на очакване за цветя и рози днес трябва да се използва. „Сега е нужно методично, упорито и безкомпромисно реформиране на държавната власт. Сектор по сектор, стъпка по стъпка. Без прекомерни очаквания, но и без "необходими" компромиси”, смята Кънев.

Той призова за пълна изолация на ДПС и БСП от властта и поетапна, но категорична смяна на поколенията в парламента и изпълнителната власт.

„За разлика от '97 днес няма да се напиваме като казаци. По-добре да си легнем като германци в полунощ, на четвъртата бира. Защото от утре е труд, пот и ... труд. Защото твърде дълго беше шампанско и сълзи. Честито и си пазете барута сух. Сега започва...”, пише още Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase