Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

„Атака“ ще гласува оставката на правителството. Чакаме от дълго време оставката на Пламен Орешарски, заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в Разград.

„Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на „Атака“, които са в София, ще влязат в парламента да гласуват тази оставка“, обеща Сидеров и уточни, че самият той и депутати, които са на обиколки в страната, няма да могат да отидат на утрешното заседание на НС.

Още по темата
Според Сидеров обаче това няма никакво значение, защото гласуването на оставката е формалност.

„По-важното е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство. Според мен недобро, защото има сговор да продължи колониалната политика и защото има тотално дезинформиране на българите и апатия, която няма да доведе до нищо добро“, смята националистът.

Той допуска, че може би ще влезем в криза – избори след избори, и това няма да се отрази добре на страната.
Лидерът на националистите подчерта, че политическата обстановка в момента е сговор между ГЕРБ и ДПС, които подготвят новото управление след изборите.

„Те в момента се сговарят, а до вчера гласуваха заедно закони, като закона за банковата информация“, коментира той. Сидеров заяви, че депутатите от партията му не са участвали в консултациите и последните парламентарни заседания, защото там не се гласували важни неща, а лобистки или несъществени закони.

Според него парламентът е трябвало да приеме да има задължително гласуване, „за да може да елиминираме фактора ДПС като определящ“.

„Сега пак ще стане така, че ДПС ще е основна сила. Ако по някакъв начин избирателят даде отново властта на ГЕРБ, то той да знае, че дава на ГЕРБ плюс ДПС“, обобщи Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase