Меглена Кунева. Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Движение България на гражданите“ Меглена Кунева призова всички политически партии да оповестят публично информация за банковите си сметки. Тя отправи апела днес чрез профила си в социалната мрежа Facebook.

"Сметките на „Движение България на гражданите“ са в Банка ДСК. Движението никога не е имало сметка в КТБ, няма, няма и да има“, пише още Кунева.

По думите й по този начин тя отговаря на отправения апел днес от страна на Сдружение "България на гражданите" към всички политически партии, не само в РБ, да оповестят публично къде са банковите им сметки. Според нея това е проява на ефективен контрол и натиск върху партиите от гражданите в публичен интерес.

"Длъжни сме като политици да дадем отговор и се радвам да мога да го направя от името на ДБГ", пише още тя.

Кунева подчертава още, че ДБГ покрива разходите за дейност и участие в предизборната кампания чрез кредит от Банка ДСК. „Кредитът се обезпечава от членовете и на Изпълнителния ни съвет, и на Националното ни ръководство (НС) с лични техни средства. Като лидер на партията държа да информирам също, че личната ми сметка е в Банка ДСК“, допълва Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase