Снимка: архив Булфото

Дни преди края на мандата на сегашния парламент администрацията на Народното събрание вече избира кой ще мие колите на новите депутати. Днес се отварят офертите на участниците в обществената поръчка за периодично почистване на автомобилите на Народното събрание, става ясно от сайта на парламента.

От поканата за участие пък се разбира, че прогнозната стойност на дейността е 41 667 лв.

Според поръчката за тези пари в следващите 12 месеца трябва редовно да се мият 95 парламентарни коли. От тях 79 са леки автомобили, 15 са микробуси и леки автомобили с повишена проходимост и 1 автобус с до 50 места.

Този, който спечели търга, ще трябва да да се грижи за цялостното хигиенизиране на автомобилите. Според обявата това включва „външно миене, почистване на стъкла, обработка на таблото с почистващ препарат и почистване с прахосмукачка, миене на двигател с препарат, пране на врати, седалки, под, таван, багажник, пастиране и др.“.

Изискванията са депутатските коли да се почистват ръчно или безконтактно. „Приемането на автомобилите на Народното събрание да се извършва приоритетно до 10 минути след пристигане; цялостното почистване (вътрешно и външно) на един автомобил да е максимум 30 минути; да се осигури място на водачите, където да могат спокойно да изчакат почистването на автомобилите“, е записано в условията към кандидатите.

Днес се отварят и офертите за обучение по английски и немски език за депутатите. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и най-вероятно уроците ще бъдат за следващите депутати.

Те ще излязат на бюджета на Народното събрание 80 000 лева. За тези пари народните представители ще учат 750 учебни часа, което е около 560 астрономически часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase