Снимка: БТА

"Считам, че може би трябва да има и пречистване в БСП, тъй като има хора, които са в БСП единствено заради свои лични облаги, а не толкова за бъдещето на партията и за бъдещето на България. Тези хора трябва да разберат, че БСП е партия, която има колективно начало", посочи в предаването "120 минути“ по bTV министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който е сочен като един от фаворитите за лидерския пост на партията.

"БСП трябва да излъчи сила. Но преди това ние, редовите членове, тези които заемат отговорни постове, трябва да започнем да си говорим един друг, трябва да имаме диалог“, допълни той.

Още по темата

Според Драгомир Стойнев Сергей Станишев е успешен политик, защото той е единственият, който е достигал до толкова висок пост - председател на ПЕС.

"Не го възприемам като битка. Това е съревнование между единомишленици", заяви още икономическият министър.

Той коментира и последните събития около КТБ като посочи, че държавата със сигурност ще трябва да се намеси в случая.

"Нека оставим финансовия министър и БНБ да си свършат работата, но в банката има не само частни депозити, а и депозити на държавни предприятия. Една от първите ми задачи, когато встъпих в поста министър на енергетиката, беше да извадя 75% от държавните средства от банката", посочи Стойнев. Той посочи, че явно това е било правилно решение.

Министърът на икономиката изрази увереност, че фалити на държавни дружества няма да има. По думите му банковата система е стабилна,а влоговете - гарантирани.

Министърът определи като притеснително говоренето, че МВФ трябва да се намеси. Той отбеляза, че фондът влиза в държави, които имат проблеми с платежния баланс и затруднения да обслужват дълга си.

"В България не сме в такава ситуация. Така че това не е идея, която ще ни реши проблема. Може би желанието е да се създаде един допълнителен хаос“, каза Стойнев. Според него гражданите трябва да бъдат спокойни, а виновниците за ситуацията да бъдат наказани.

"Когато започна скандалът с КТБ имаше политици, които се възползваха от ситуацията, искаха допълнително да създадат хаос и паника, което не приемам за държавническо мислене“, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase