Снимка: архив Булфото

Лидерката на „България на гражданите“ Меглена Кунева се обяви против ремонт на целия държавен бюджет, защото се съмнява в „злоумишлени действия“.

Не съм привърженик на актуализацията на държавния бюджет, извън бюджета на НЗОК, тъй като имаме основателни съмнения, че актуализираната част ще бъде неправомерно използвана, написа Кунева в профила си във „Фейсбук“. Тя и екипът й подозират, че актуализацията ще бъде в увеличаване на разходите, вместо в намаляването им. „Това е другият начин да кажем, че се съмняваме в откровена кражба на публичен ресурс“, пише още в поста й.

Още по темата
Затова според движението на Кунева сега не трябва да се актуализира бюджетът, а трябва да се оптимизират разходите в рамките на настоящия бюджет.

Предложението за ремонт на целия бюджет направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера. Според партията му трябва да се промени частта за лимита на дълга, за да може държавата да подпомогне банките.

„България на гражданите“ обаче е плътно зад идеята за актуализация на бюджета на Здравната каса, „за да не плащат гражданите за нереформираната система, останала такава поради липса на политическа воля.

Кунева публикува коментара си от Брюксел, където е за работни срещи и форум на Европейския политически център (EPC) - организацията, която председателства, съобщиха от пресцентъра на партията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase