Снимка: архив, БулФото

Политическите сили очевидно се държат в предизборна ситуация и това, което правят, е да формират позициите си по начина, по който ще участват в изборите, заяви политологът доц. Албена Танева пред БНР.

Ние сме от една година в една много напрегната, ненормална ситуация, която отдавна трябваше да намери своето отпушване, за да може да се влезе отново в нормален политически цикъл, посочи тя.

Още по темата
Според доц. Танева приключването на мандата на правителството се отлага до последно от управляващите, за да могат да се вземат някакви решения в полза на някого. По думите й конюнктурното действие е очевидно и е жалко да е така, защото от това се губи авторитет.

"Що се отнася до съгласието, което са постигнали за работата в НС и приемането на законите, е удивително, че сме като във виц. Имаше популярен виц в миналото, който гласеше: „Ако кажат, че свършва светът, какво ще направят различните държави? В Съветския съюз казали, че ще изпълнят петилетката за две години“, коментира тя.

По думите й няма смисъл да живеем като във виц и всичко да се случва при форсмажорни обстоятелства.

Според Албена Танева ще напреднем като общество, ако всеки е критичен към онова, което се прави, независимо кой го прави.

Тя смята, че сега ще спечели всяка политическа сила, която е достатъчно отговорна и не се стреми на всяка цена да вземе колкото може повече депутатски места в следващия парламент, а отстоява своя образ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase