Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан смята, че не е задължително ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за защита на конкуренцията, който засяга търговските вериги, да бъде преодоляно, щом по него няма консенсус. Точката с върнатия закон е в дневния ред на парламента за тази седмица.

Още по темата
Президентът наложи вето в понеделник, като в мотивите си посочи, че със законовите поправки се създава риск хранителните продукти да поскъпват, както и да се въведат нелоялни практики.

„Не е задължително ветото да бъде преодоляно. Когато няма политическа воля, нещата просто не се случват”, заяви Местан.

Относно опитите да се дестабилизира банковата система през миналата седмица, лидерът на ДПС настоя, че важното е, че не може да има притеснения в това отношение.

„По-полезно е оттук-нататък да говорим за това, че няма основание да имаме притеснение за стабилността на банковата система в България. Адекватна беше реакцията на участниците в консултациите при държавния глава”, добави Лютви Местан, след като при държавния глава всички политически сили се обединиха около позицията, че застават зад действията на държавата.

Според Местан обаче вече няма време за поправки в изборното законодателство, защото вотът ще е на 5 октомври, а парламентът ще бъде разпуснат на 6 август.

„Не знам дали би имало време за промени в Изборния кодекс и не знам доколко тази тема ще влезе в кръга на теми, по които е възможно да се постигне съгласие”, каза Местан.

Според него в последните седмици от мандата на Народното събрание е разумно партиите да се придържат към безспорни законопроекти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe