Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Политическите консултации между партиите за определяне на датата за предсрочните избори ще започнат другия вторник, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него оставката на правителството трябва да бъде подадена два месеца преди вота и през това време да има служебен кабинет.

Още по темата
Те гарантираха, че няма да се отметнат, два месеца трябва да има служебно правителство, защото всички се съгласиха, че избори през юли ще са на инат и екзотика, коментира той.

Борисов заяви, че неговите депутатите ще участват в работата на парламента, след като партиите определят приоритетните закони, които ще бъдат приети до изборите.

Поел съм ангажимент да се изброят 10-15 закона, ратификации, да се приемат и изрично съм подчертал, че изпълнителната власт не трябва да взима решения, така както направиха със Сметната палата или да подпишат още някой договор и да не знаем какво да правим, поели са ангажимент и когато имаме списък с тези закони, ще го гласуваме, заяви Борисов.

Той призна, че ако парламентът реши да се проведе референдум за изборното законодателство, това трябва да стане по закон до три месеца след решението, което означава до 17 септември.

В същото време изборите ще са след това и пак ще се харчат 30 милиона. Дотук ни доведе този кабинет и парламент, обобщи лидерът на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase