Михаил Миков. Снимка: БТА, архив

Председателят на парламента Михаил Миков насрочи извънредно заседание в петък, на което ще бъде обсъден внесеният от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството за провал в областта на енергетиката.

По този начин той прекъсва ваканцията на депутатите, които излязоха в почивка заради предизборната кампания.

Още по темата
Миков обясни пред Дарик радио, че не е задължително гласуването по вота да бъде 24 часа след края на дебатите в пленарна зала и спокойно може да бъде оставено за следващата седмица.

„Казано е не по-рано от 24 часа. Може да се гласува след ден, след два, след три. Мисля, че няма смисъл да разкарваме по време на избори два пъти народните представители", уточни той.

На въпрос дали това събиране на депутатите няма да се превърне в предизборна агитация, председателят на парламента заяви, че дали е ден-два, или три преди вота, все ще е в рамките на най-горещата фаза на кампанията.

„Целта на решението, което прие парламентът за ваканцията, беше да не се използва парламентарната трибуна за тези цели, но правилникът не трябва да се погазва и сроковете са за това, за да се спазват от всеки", уточни още Миков по повод на внесеното от опозицията в края на миналата седмица искане за насрочване на извънредно заседание на парламента.

В края на миналата седмица от ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента обещания вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това е четвъртият вот на недоверие, внасян от опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase