Снимка: България без цензура

За една петилетка ще вдигнем българската държава от руините. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на откриването на предизборната кампания на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщи пресцентърът на ББЦ.

Коалиционните партньори събраха хиляди свои членове и симпатизанти в Града на Съединението – Пловдив. На сцената със своите послание излязоха всички 17 кандидат-депутати от листата на коалицията.

"За последните 100 години българският народ два пъти за по една петилетка си е създавал държавата наново – и при капитализма, и при комунизма. След 40 години разруха дойде време да изградим нова държава. Просто на хората им трябва лидерът, който да ги поведе в тази тежка битка", каза Бареков.

„Ще изградим модерно образование, достъпно здравеопазване, държавата ще плаща социалните разходи на всички млади, на майките и децата, на хората с увреждания, на пенсионерите. Държавата ще работи за всяко семейство“, обеща той.

В Европейския парламент ще изпратим достойни и борбени хора, които да защитават интересите на България, а не мижитурки със смъкнати гащи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов към дошлите от цялата страна.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров цитира думите на Борис Дрангов „Две смърти няма, но без една не може“, а след това ги перифразира „Може да име много избори, но без този на 25-и май ние няма да можем. За нас може да е първа и последна битка“.

На 25 май трябва да сме с такъв резултат на европейските избори, че да инициираме предсрочни парламентарни избори, каза в заключение Бареков. Не Бойко Борисов ще каже кога ще са изборите, народът ще каже кога са, а Николай Бареков ще предаде волята на българския народ. През ноември месец ще имате ново правителство с нов министър-председател, зарече се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase