Снимка: БТА

"Скандалът  с откраднатите личните данни е димка, която омайва избирателите с внушението, че всички политици са безчестни и "всинца са маскари" – затова няма смисъл да се гласува", заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева при своето посещение в Хасково.

Тя постави въпроса кой носи отговорност за ситуацията и поиска върху него да се стовари цялата строгост на закона.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски допусна, че е възможно да става дума и за провокация. "Това е мащабна провокация, с цел да се каже, че е без смисъл да се гласува", допълни и организационният секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски и каза, че ако не се вярва на политическото у нас, ще бъде удар срещу държавността.

Още по темата

"България престана да се присъединява към Шенген, еврозоната, банковия съюз, липсва интензивност на реформите  у нас. България трябва да бъде сред съоснователите на Европейския енергиен съюз, което ще ни даде с 30 % по-евтин газ“, посочи Кунева и добави, че цялата индустрия, производствата и цените на стоките завися от цената на газа.

Като философия на социалната политика на РБ тя поиска да се подкрепят работещите бедни и хората, които сами не могат да посрещнат нуждите си. „Обществото е силно, когато членовете му са солидарни един с друг - тогава и държавата става силна“, заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase