Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Правителството на Пламен Орешарски се готви да накаже още веднъж общините заради своята некадърност, като коригира държавната им субсидия с около 50%, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Борисов прогнозира, че това ще засегне най-вече големите общини, чиито кметове са от ГЕРБ.

Според него заради спирането на парите от европейските фондове намеренията на кабинета са да осигури недостигащите средства като ореже общините.

Управляващите крият писмо от Брюксел, с което категорично им се казва, че са спрели реформите и водят държавата към фалит, съобщи още той и допълни, че причината е "некадърността и непрозрачността на управлението".

Пак по тази причина ще провалят проекта за магистрала "Струма" и всички ние като данъкоплатци ще трябва да върнем парите, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му предсрочни парламентарни избори няма да има, докато "управляващите не дооткраднат всичко, което от ГЕРБ са оставали и докато категорично по всички програми от Брюксел не им спрат парите".

В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, а не в Европейския съюз, коментира той отправената от руския посланик покана към страната ни да се присъедини към Евразийския съюз.

С опита да обиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. И може би пък това е новият път на България, който са ни начертали, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и посещението на премиера Пламен Орешарски във Виетнам с думите, че разликата между това един български ресторант да бъде открит в Пловдив и във Виетнам е пет дни път.

„Огромни пари похарчени, мога да се обзаложа, че един бизнес от Виетнам няма да дойде в София, но изкараха една хубава екскурзия“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция. ,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма'', допълни Борисов.

Относно ситуацията в смесените региони той каза, че в общините на ДПС има поголовна сеч на кадрите на ГЕРБ. “Уволняват учители, цялото горско стопанство е сменено. Партията помага на тези хора и показваме ясно, че ние сме алтернатива за мюсюлманите. В смесените региони БСП дезертира, изобщо не се появяват“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase