Вежди Рашидов. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов посъветва лидера на БСП Сергей Станишев да внимава какво и как говори за Кърджали.

Думите на скулптура идват като коментар на интервюто на червения председател пред в. "Труд", озаглавено "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", и в което Станишев прави сравнения между Крим и Кърджали.

Още по темата
"Един български политик трябва много добре да внимава какво говори. Особено, лидер на социалистическа партия, която направи възможно да има етническа партия в България", каза пред "Фокус" Рашидов.

Според него е немислимо някой да си позволява да хвърля парчета жар в съзнанието на хората и да прави паралели с Крим.

"Това е недопустимо. Не бива повече да си играят със съдбите на хората, които са добри български граждани. Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане – никой да не си играе с тези неща", отсече той.

По думите му българската държава е цялостна и неприкосновена и никой никога не е подарявал Кърджали, "както Хрушчов, на три водки, подари Крим на Украйна", допълни той.

Вежди Рашидов е категоричен, че не българският народ е виновен за Възродителния процес, а Политбюро и "ченгета" от Държавна сигурност.

"Играят си със съдбите на българските граждани от турския етнос. Вече минаха 25 години, хората, които са правили Възродителния процес, не бива повече да говорят за него, те омръзнаха на всички, трябва да оставят българските граждани. Най-малкото, от устата на Сергей Станишев, който започна много късно да прави едни извинения и целувки с тази етническа партньорска партия, без да е упълномощен от българския народ", каза той.

Според него извинението на Станишев на съвместния митинг с Лютви Местан е политически трик.

"Възродители се извиниха на възродители, защото и ченгетата от ДПС са участници в този процес", заключи Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase