Снимка: България без цензура

"България без цензура", ВМРО и ЗНС официално се обединиха в центристка патриотична коалиция. Споразумението между трите партии бе подписано днес в Пловдив.

Документът бе парафиран от тримата лидери Николай Бареков, Красимир Каракачанов и Румен Йончев. Коалицията бе обявена официално след преговори между формациите, продължили няколко месеца. На финала те се обединиха на базата на равнопоставеност, за битка с политическото статукво и за управление, изцяло насочено към решаване на проблемите на българите. Споразумението е за няколко поредни избора. При успех на евровота, коалицията ще иска предсрочни парламентарни избори. Затова и в битката за евродепутати тя ще се яви с програма за управление на България. Като най-приемлив срок за предсрочен парламентарен вот партньорите посочиха месец октомври, но обявиха готовността си да започна кампания за смяна на властта и веднага след вота през май.

"Този тържествен миг дойде след сериозна работа по изработване на принципите за центристка, мощна и патриотична коалиция. Тя поставя начало на цикъл на избори, които вероятно ще бъдат с исторически край“,  коментира при обявяването на коалицията лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той е категоричен, че основното желание на българския народ е пълна промяна и това го показват стотиците срещи на партията с хората из страната.

"Излизаме на евровота с програма за управление на България", обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той подчерта, че амбицията на трите партии от коалицията е да изправят страната на крак и да сложат край на досегашния път на унижението, предаване на българските национални интереси, грабежите и разрухата. "Тази коалиция е плод на дълги разговори не само на базата на принципите на обединението, но и на база идейни ценности. Всеки от нас е поставил онези важни теми, които интересуват българското общество. 24 години политиците ни се упражнявайки на гърба на народа, извличайки само лични дивиденти. Ние ще кажем стоп на това", обеща Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase