Снимка: архив, БТА

Депутатите създадоха прецедент, след като при второ четене на промени в Закона за защита от дискриминация не приеха заглавието на нормативния акт.
 
„Няма заглавие, няма и закон, защото в заглавието се състои и духът на, закона, как да гласуваме текстове, като няма основен атрибут на закона”, заключи от това народният представител от „Атака” Павел Шопов и призова при това положение да се прекрати обсъждането, а депутатите се съгласиха това да стане.

Промените в закона, внесен от правителството, целяха да въведе в националното законодателство изискванията на европейска директива за прилагането на принципа на равните възможности и равното третиране на мъжете и жените в областта на заетостта и професиите в случаите на защита от дискриминация при промяна на пола и при прехвърляне на тежестта на доказване.
 
От „Атака” бяха категорично против измененията.

„Може би евроатлантическите ценности, които защитавате, са да бъдем двойни и тройни лесбийки и педали. Това не са християнските ценности”, възмути се Шопов.

Той призова депутатите да гласуват против всичките текстове на „този измислен, натрапен, наложен закон“.
Според съпартиеца му Адриан Асенов с предлаганите промени се отварят врати за „масови гей бракове, осиновяване на деца от обратни хора, за неща, които застрашават устоите на българската държава”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase