Красимир Янков. Снимка: БСП

Няма аргументи на опозицията по внесения от тях вот на недоверие в сектор "Сигурност" срещу правителството на Орешарски, обяви пред Нова тв депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

Още по темата
Той цитира данни от Доклад за извършена  проверка в службите на МВР, според който 701 от общо 1501 операции, извършени по времето на ГЕРБ, в които са използвани специализирани звена, са без основание.

"За повечето от тях даже няма издадена писмена заповед.Те са били разпореждани най-вероятно по телефона и ще се наложи на предходното ръководство да търси писмените заповеди", каза Янков.

С цел намаляване на престъпността в малките населени места, от утре части на жандармерията ще извършват патрулно-постова  дейност.

"Ще бъдат дислоцирани и полицаи, които да подсилят оперивно-издирвателната дейност на местата с повишена концентрация на престъпления. След приемане на Закона за МВР ще могат да бъдат използвани и извънщатни сътрудници", посочи Янков.

Депутатът бе категоричен, че от страна на правителството ще бъдат предприети всички необходими мерки за намаляването на битовата престъпност в страната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase