Георги Първанов. Снимка: БТА

Президентът в периода 200-2012 година Георги Първанов няма намерение да се откаже от АБВ и паралелната листа за евроизборите и няма намерение да напуска БСП.

Нека да ми поставя ултиматуми някой, който е постигнал повече от мене в БСП. Това заяви той. Думите му дойдоха в отговор на днешното изявление на ръководството на социалистическата партия. От „Позитано 20” днес обявиха, че АБВ имат последен шанс да се откажат от действията си.

Още по темата

БСП трябва да бъде пусната от онези, които изневериха на ценностите. Ние сме свалили доверието си от ръководството на БСП, каза Първанов. По негови думи ръководството на левицата трябва да си подаде оставката.

Аз амбиция за ръководството на БСП нямам – засега и за в бъдеще, каза той. Според него обаче промяна в левицата трябва да има – нови хора и ново ръководство, което да започне да трупа доверие.

Аз имам една грешка. И сигурно нямаше да коментирам този въпрос, досега винаги съм избягвал този въпрос, заяви Първанов, но допълни, че е длъжен да го направи след изказване на Сергей Станишев.

Длъжен съм да призная, че може би най-голямата ми грешка беше една далечна номинация от 2001 г., а може би и това, че 2009 г. след една тежка загуба защитих тогавашния председател, заяви Първанов.  През 2001 година Първанов номинира Станишев за председател на партията.

Първанов очаква паралелната листа на АБВ да вземе трима евродепутати на вота през май.

Първанов отново повтори, че рядко се чува с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново обясни, че разговор между него, Румен Петков и Борисов не е имало.

Чували сме се от дъжд на вятър – за Коледа или някой личен празник – рожден ден, но нищо повече от тези протоколни неща, каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase