Магдалена Ташева. Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не бива сам да сваля имунитета си, категоричен беше депутатът от националистите Магдалена Ташева.

По думите й според "Атака" главният прокурор Сотир Цацаров е бил подведен от лъжесвидетел и заради това тезата на обвинителя е слаба.

Още по темата
Както Dnes.bg вече писа, Цацаров поиска имунитета на Сидеров заради скандал във Варна. Той първо се скара с френски дипломат, а по-късно се скара с полицай и по показания на свидетели го ударил.

Председателят на НС Михаил Миков даде на Сидеров 14 дни да реши дали да се откаже от имунитета си, а ако това не се случи – пленарна зала ще реши дали да му го свали.

Основният приоритет на "Атака" в новата парламентарна сесия остава удължаване на мораториума върху придобиването на българска обработваема земя от чужденци с шест години до 1 януари 2020 г., каза още Ташева, цитирана от БТА.

Мораториумът за продажба земя на чужденци мина през Народното събрание, но по-късно беше даден на КС от народни представители от БСП и ДПС. Националистите пък стартираха подписка за свикване на референдум. По думите й подписката върви много успешно, въпреки че срещу нея има злостна кампания.

Смятаме, че българският народ трябва да се произнесе по един закон, който е фатален за териториалната цялост и националната идентичност на българите, заяви Ташева. "Атака" ще продължи да работи за въвеждане на задължително гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase