Борисов, Цветанов и Томислав Дончев Снимка: архив, Булфото

Томислав Дончев и Цецка Цачева най-вероятно ще бъдат новите двама заместници на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише "Стандарт", като се позовава на партийни източници.

На конгреса на 16 февруари Генерала ще предложи промени в ръководството. Досега това негов заместник в ГЕРБ беше само бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Новите заместници и някои от новите членове на Изпълкома щели да поемат част от ресорите му, за да може елегантно Цветанов да бъде обезсилен, без да бъде обиден, разказват партийци.

Още по темата
След февруари в партията очакват бившият МВР шеф да остане в ръководството, но да отговаря предимно за структурите.

Бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев, когото Борисов предложи за финансов министър в несъстоялия се втори кабинет на ГЕРБ, пък щял да е новата дясна ръка на лидера на ГЕРБ и ще върти финансите. В момента достъп до тях освен Борисов има само Цветанов.

За трети заместник на Борисов се спряга Цецка Цачева. Тя вече бе "назначена" от лидера за Класна на депутатите и стана зам.-шеф на групата, който координира законодателните инициативи на ГЕРБ в опозиция. Предполага се, че Цачева ще отговаря за работата на депутатите и ревизирането на предложените от ГЕРБ закони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase