Бойко Борисов. Снимка, архив: Булфото

Цецка Цачева става зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов, който дойде с патерици в парламента след края на пленарния ден за заседание на групата си.

Помолих групата на ГЕРБ да избере Цецка Цачева за зам.-председател на групата, да ме замества, за да може ежедневните теми да вървят, заяви Борисов след срещата с депутати си.  Тя ще бъде човекът, който ще движи ежедневните въпроси от мое име, допълни той

Борисов ще остане лидер на ПГ на ГЕРБ, "докато реши“. Той обаче не отхвърли варианта да излезе от НС.
Всичко ще зависи от здравословното ми състояние. За съжаление, не е добро, каза Борисов.

Той беше категоричен, че не е снел доверието си от другия зам.-председател на ПГ на ГЕРБ – Цветан Цветанов.

"Цветанов пътува в чужбина, ходи в следствието, в прокуратурата, предстоят му съдебни дела и ежедневието му не е в парламента. Ние имаме всеки ден работа по дневния ред и искам да има човек парламентарист и в същото време да има вид на класна ръководителка и да може да въвежда ред.", заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg снема ли доверието си от Цветанов.

Борисов е помолил депутатите - който не е съгласен с политиката на партията, да си тръгне. Нито един от народните представители на опозицията обаче не е предприел действия заради призива на Борисов. Той отново беше категоричен, че оттук нататък счита, че само финансов ангажимент може да накара някого на напусне ПГ на ГЕРБ.

Борисов заподозря и подготвяне на нов проект с отцепниците от ГЕРБ.

Още по темата
Причина за твърденията на лидера на партията станаха публикациите със снимки на Волен Сидеров от курорти.

С тези двама депутати и масираната атака по Волен Сидеров, считам, че някой на много високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и че „Атака“ ще бъде заменена от друг проект, заяви той.

Борисов отново обвини съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Йосифова, за масирана атака срещу ГЕРБ. Този път заподозря, че кризата с боклука в столицата е инспирирана от Йосифова.

„Аз на Моника Станишева съм й сърбал попарата и включително 2 млн. българи в София са били подложени на умишлена криза с боклука и после депото в Суходол работи 6 години след това – значи е имало капацитет и тогава, но ни е било спретнато това.“, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase