Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Партия ГЕРБ ползват доноснически методи, които бяха характерни за тоталитарния режим, но това си е техен проблем. Така енергийният министър Драгомир Стойнев коментира заявеното от партията на Бойко Борисов намерение да сезират еврокомисаря по енергетика за това, че седми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще се строи без конкурс.

Още по темата

Стойнев уточни, че има мандат от правителството за преговори за седми блок на АЕЦ „Козлодуй" преди заминаването си за САЩ.

По думите на министъра първо трябва да се даде мандат за преговори на Българския енергиен холдинг, да се види какъв ще е финансовият модел, как ще бъде структурирана инвестицията и след това може да се говори за избор на изпълнител.

Бих искал вместо да гледаме към миналото, да гледаме към бъдещето. Мина времето на късогледите политици, оттук нататък основната цел е да има политика, която да гарантира стабилност на българската икономика в дългосрочен план, категоричен е министърът.

По думите му става въпрос за осигуряване на евтина електроенергия за следващите 80 години.

По-рано от Букурещ премиерът Пламен Орешарски заяви, че не е изключено да има конкурс и не е предрешено, че "Уестингхаус" ще строи новия блок в АЕЦ "Козлодуй". "Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, увери Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase