Волен Сидеров. Снимка: Булфото

"Атака" и левицата за пореден път скочиха срещу протестиращите. Националистите обаче бяха доста по-остри, докато левицата се обяви за диалог с тях.

Павел Шопов обясни, че демонстрантите отвън нарушават обществения ред и разединяват нацията. За пореден път той постави мотивите на протестиращите под въпрос и видя зад тях амбициите на политически кръгове за управление.

Още по темата
"Някои хора искат да се върнат на власт", отвърна националистът на въпрос какви са мотивите на протестиращите студенти, които днес отново излязоха на протест пред парламента, а и продължават с макар вече символичната си окупация на СУ "Св. Климент Охридски".

Павел Шопов обаче категорично отрече, че партията му подкрепя управлението на БСП и ДПС.

Той обясни, че "Атака" е по-голям критик на управлението, но не може да се ползват методи като на протестиращите.

"Няма извинение за никой след 22 часа да безчинства по улицата. Не са ли нарушители правния ред", попита риторично Шопов.

Националистът се възмути от задръстванията, които се образуват заради ежедневните демонстрации и окупацията на университета.

"Парламентът работи съвсем нормално, приемат се законите, вървим напред и нещата се случват", коментира на свой ред Борислав Гуцанов от БСП.

Той беше категоричен, че парламентът трябва да продължи да работи.

"Ако ние не работехме и не бяхме гласували тези 1 млрд. и 200 милиона, които се дадоха на икономиката и на бизнеса, колко фирми щяха да са фалирали, колко щяха да са безработните? Това, че 10% от данък общ доход падат при най-ниските заплати. Нека да видим какво се направи. И ние не сме идеални. Ако кажем, че сме идеални няма да е истина. Ключовата дума е диалог – между политическите партии, между протестиращи и управляващи, между управляващи и опозиция", заключи левият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase