Президентът разгледа ветеринарните клиники на Ветеринарно -медицинския факултет в Тракийския университет. Снимка: БТА

Държавният бюджет за следващата година ще е една от темите, които ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, който президентът Росен Плевнелиев ще свика скоро.

За новия бюджет вече в президентството пристигали писма със сигнали за нарушения, стана ясно от думите на държавния глава.

Той добави, че до дни ще съобщи датата за свикване на КСНС, а в темите, които ще бъдат разисквани.

Още по темата
По повод вълненията на жителите на Казанлък, които не искат превръщането на полицейската школа в бежански център, президентът подчерта, че решението е в правомощията на правителството.

Росен Плевнелиев призова правителството да се държи на висотата на своята отговорност при решаване на проблемите, свързани с бежанците в нашата страна.

България трябва да има ясни приоритети за развитие, заяви още той в Стара Загора, където изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България" пред студенти и преподаватели от Тракийския университет, предаде БТА.

"Има пари, но няма приоритети" изтъкна президентът и подчерта, че за земеделие има определени 3 млрд. евро в Европейския съюз. Той очерта производството на билки, гъби и мед като перспективни за нашата страна. Годишната печалба от износа им е близо 30 млн. евро.

Президентът препоръча бързо изработване на цифров атлас за подобряване на почвите у нас и създаване на сертифицирана лаборатория, която да изследва хранителните продукти и да ги направи конкурентноспособни на европейския пазар.

Росен Плевнелиев препоръча на специалистите от Тракийския университет да участват при разработването и обсъждането на проекта за Национална стратегия за развитие на земеделието до 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase