Вежди Рашидов. Снимка: Булфото, архив

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в типичния си стил направи коментар на днешния скандал в пленарна зала. След изказване на депутата Цвета Караянчева народните представители от "Атака" се скупчиха около нея, а колегите им от ГЕРБ също се насъбраха да я пазят.

Непочтено е срещу жена да застанат 20 пръча, заяви Рашидов в кулоарите на парламента след скандала.

По негови думи народните представители на националистите са се опитали да стресират Караянчева, което понякога е по-лошо дори от боя.

Още по темата

Понякога думите са по-лоши от шамари. Проблемът не е в боя – разбира се, че няма да се стигне до бой, нали всички останали ще станат и ще ги напердашат в крайна сметка, заяви Рашидов.

Той обясни, че сам е призовал мъжете от ГЕРБ да станат да защитят колежката си.

От една година те ходят колективно като някаква фашистка група. Отзад апелирах да станат мъжете от ГЕРБ. В ГЕРБ сме малко повече и ще отнесат хурката. Кой каквото предизвика – до това ще се стигне, заяви Рашидов по повод поведението на атакистите в пленарна зала. По думите на бившия министър не бива да се стига до подобни сцени в парламента. Рашидов коментира и конкретно лидера на „Атака“ Волен Сидеров и негово поведение.
Тази добра душа как стана толкова бързо фашист – не мога да го разбера, заяви той.

По думите на Рашидов Сидеров е бил „слуга“ във вестник „Монитор“. Рашидов беше категоричен, че е достоен българин, за разлика от лидера на националистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase