Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че никога не е давал нареждания на бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

"Никога не съм му давал. Никога! Нито съм виждал това тефтерче. Това тефтерче е една манипулация", възмути се Борисов. В тефтерчето на Златанов присъстваха записки, в които се казваше "да се удари" дадена фигура, а тези действия трябваше да бъдат съгласувани с Б.Б, Ц.Ц, и И.Ф.

"Искра Фидосова си отиде, защото стилът й е такъв. Затова съм я помолил да си отиде. Тя не трябваше да бъде кандидат-депутат”, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg защо си е отишла Искра Фидосова малко след избухването на скандала със Златанов.

Още по темата
Борисов отново обясни, че въпросното тефтерче трябва да се коментира, след като излезе цялото, а не само фрагменти от него.

"Защо не го пуснаха цялото? Това, което е безспорно ясно, е, че по случая "Хохегер" има тотален конфликт на интереси. И там няма инициали. Нека да приключим Хохегер, там е ясно и категорично и виновникът в Австрия е в затвора”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че изобщо не се притеснява, че може да стане обвиняем заради тефтерчето на Златанов.

В това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или мои приятели от Реформаторския блок, няма от БСП и ДПС. Така че някой, когато ги е правил тези работи, е работил и срещу мен, коментира експремиерът.

"Аз се казвам Бойко Борисов и вече 15 години хората знаят как се казвам", каза Борисов на въпрос дали се разпознава като Б.Б.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase