Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

ГЕРБ ще внесе още един вот на недоверие. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес в кулоарите на Народното събрание.

Борисов не отговори на каква тема ще бъде вотът. След малко ще ви кажа, каза той. Днес парламентът отхвърли първия вот на недоверие в областта на инвестиционното проектиране.

„Атака“ и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета, каза още Борисов. Той отново се ядоса и на действията на ръководството на парламента от миналата седмица, когато председателят на НС Михаил Миков финтира опозицията и откри заседанието в четвъртък, въпреки че депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират в пленарната зала.

Още по темата
ГЕРБ обаче няма да сезира Конституционния съд за откриването на заседанието. Борисов обясни, че е бил посъветван от бивши конституционни съдии, че няма смисъл да го прави, защото има тълкувателно решение на КС от 1995 година.

Те с нечестни методи ни свалиха от власт и сега ни казват да бъдем конструктивни. За кое да бъдем конструктивни, риторично попита Борисов. По негови думи правителството само си откупува време и дава празни обещания.

Да си носи там цикламеното костюмче и да си мълчи, заяви Борисов по повод изявленията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, че ГЕРБ са строили некачествено пътища.

Карате ме Кънчо и Андрей да коментирам. Ами няма да ги коментирам, заяви Борисов на въпрос как ще коментира изнесените от „Галъп“ резултати, които показват, че ГЕРБ е с 3 процента зад БСП.

Бе време, когато един гол от дузпа за „Бистришките тигри“ се превръщаше в национално събитие. Идват времена, когато и хеттрик и девет гола не правят впечатление, заяви и Лютви Местан, лидер на ДПС в кулоарите на парламента. По негови думи ГЕРБ се опитват да си върнат активната, водеща роля в НС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase