Снимка: архив, Булфото

Причините, поради които напускам като народен представител, са изцяло лични. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Йоана Кирова, която обяви решението си да напусне НС.

Тя заяви, че остава член на ГЕРБ и не вижда настроения в парламентарната група на ГЕРБ други да я последват, отказвайки се от депутатското място.

„От известно време обмислям това свое решение. Фактът, че по никакъв начин не одобрявам това правителство, а и начинът, по който функционира парламентът според мен също е абсурден, просто облекчиха решението. Не само станалото в последните дни“, обясни Кирова.

Тя заяви, че по принцип е убедена, „че това правителство е пагубно за страната. Само по себе си то е съставено от изключващи се компоненти. Националисти са обединени с етническа партия. Това е абсурд. По същия начин и националисти, обединени със социалисти. Интересно ми е кое е нещото което ги свързва, освен омразата. Замислете се, че омразата не трябва да е водещо“, смята Кирова.

Относно поведението на ГЕРБ в зала Кирова коментира: „Просто в един момент ситуацията става абсурд и ние ставаме и излизаме. Има моменти, в които граничеше с абсолютна подигравка към нас. Някои са по-импулсивни и когато нещата станат непоносими, те примерно станат. Когато ти също усещаш, че нещата излизат извън контрол, просто ставаме и го правим. Наистина имаше  моменти, в които държанието от страна на управляващите партии в момента граничеше с абсурдно и обидно. Те просто забравяха къде са и каква институция представляваме всички ние“.

Кирова беше категорична, че не е използвала политическото си влияние, за да разбере повече за отвличането на Киро Киров, който е неин свекър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase