Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Парламентът и правителството са нелегитимни и трябва да се отиде на нови избори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. Той отново обясни, че вече не иска конструктивизъм, а единствената цел на действията на партията му е да покаже, че това НС не функционира.

Днес за пореден път се показа, че този парламент трябва моментално да се разпусне и да има нови избори, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той отново лансира тезата си, че мнозинството трябва да осигури кворума за работа на парламента. Парламентарното заседание днес отново се провали, защото ГЕРБ бяха в парламента, но не влязоха в пленарната зала, а „Атака“ все още са в Брюксел.

Борисов отново обвърза участието на депутатите му в парламентарната работа с присъствието на „Атака“.

Той определи като крайна цел на бойкота на работата на НС незабавната оставка на това правителство. Те се нелегитимни, отсече той.

Още по темата
Борисов допълни, че партията му внася вотове и иска оставка, за да стане ясно едно – „това правителство и БСП специално са подвластни на „Атака“.

Те разрушиха доверието в институцията с това, че се съюзиха с „Атака“. Те излъгаха , че ще правят работни места, заяви още Борисов на въпрос на Dnes.bg дали с подобни действия не се руши доверието в институцията.

Народът губи, допълни Борисов на въпрос кой губи от патовата ситуация. По негови думи точно по тази причина трябват незабавни избори.

Те направиха парламента на цирк. Този парламент трябва да си замине. Той не е естествен, той не е легитимен. Как ще кове закони парламент, който се държи от „Атака“. Никаква конструктивност не искам да има. Щом ще се надхитряме, кой кого надхитри, заяви още Борисов. 

Той отново отправи и серия остри критики към председателя на парламента Михаил Миков. По думите на лидера на ГЕРБ е видно, че той не се справя с работата. 

Борисов категорично отхвърли твърденията на соцлидера Сергей Станишев, че ГЕРБ дава мълчалива подкрепа за правителството и председателя на НС, като не влиза в пленарната зала в дни, когато са предвидени вот на недоверие и разглеждане на искане за оставката на Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase