Бойко Борисов. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че след настоящото управление на страната „щетите ще са такива, че няма оправяне“. Той каза, че „още един Дянков няма да можем да намерим - да стегне така колана, че да излезем от тази финансова криза”.

Бойко Борисов отново заяви, че ще призове всички да се организират, за да може управляващите заради многото грешки, които са допуснали, да си отидат.

По думите му БСП са доказали, че нямат кадрови потенциал и оставането им на власт ще бъде пагубно за страната. "Една подобна партия не може да си позволи ДПС да я "изнасилва" непрекъснато и „Атака“ да е балансьорът в парламента", каза още Борисов.

Борисов бе категоричен, че през новата парламентарна сесия ГЕРБ ще е категорична опозиция и ще оказва натиск, за да подаде оставка правителството. „Ако тези хора останат още половин година на власт, след това и да се молят ГЕРБ да поеме властта, аз ще остана в опозиция”, каза Борисов. Той заяви, че демократичните средства за промяна на властта са протести и силна опозиция.

Още по темата

Борисов коментира и създаването на новата партия БАСТА, като заяви, че те помагат на БСП и ДПС.

От Сливен, където се среща с местните структури на ГЕРБ, Бойко Борисов се обяви против въвеждането на тол-такса по магистралите, което според него ще е несправедливо към българския данъкоплатец.

Лидерът на ГЕРБ коментира заявеното днес от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева по повод изграждането на автомагистрала „Хемус“, че „европейските пари няма да стигнат за изграждането на автомагистрала "Хемус", така  че ще трябва да се потърсят други източници на финансиране, дори и публично-частно партньорство“.

Според Борисов „това, което бившата тройна и сегашната тройна коалиция искат да направят за магистрала „Хемус”, а предполагам и за другите, е да сложат бариерите и да премине в публично -частно партньорство“.

Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че еврофондовете „пак ще им ги спрат и каквото могат да вземат като комисионна, най-много да объркат „Хемус” и да извадят магистралата от европейските програми, като чуят от ЕС, че правим публично- частно партньорство”, коментира Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase